vilsna

det har var vantat, vi har akt vilse. Victoria sitter och kollar i guidboken (var bibel) vart vi ar och hur vi kommer harifran. Vi var pa vag till var hast farm och har tills nu akt buss i 6 timmar. Det var en svettig och obehaglig resa. Allt som verkade sa bra tills vi pratade med restaurangagaren. Det ligger ingen hastfarm har inarheten sa vi borjade tanka efter och insag att vi tagit fel buss fran quepos. Vi har alltsa akt 3,5 timmar at fel hall. Men lugn vi ska ta en buss tillbaka till quepos om en timme. Det har kan handa den basta!

Branda, roda, myggbitna

Nu ar vi branda, helst Victoria - hon ar knallrod! Dom senaste dagarna har vi spenderat pa stranden med solskyddsfaktor 25, men det verkar inte ha hjalpt. Vi behover natt starkare! Inte heller varat myggnat hjalper da vi blir helt myggbitna pa natterna, MEN tur att vi har malaria tabletterna. Vi svettas aven konstant, det bara rinner! Vi kanner oss fresha!


Igar hittade vi en ny gata. Med massa restauranger och olika affarer. Vi vill prova alla matstallen, har bara provat tva an. Vi har ocksa hittat en bussplats, sa nu kan vi ta oss harifran.

Vi har en egen plats pa stranden dar nagon har byggt en surfingbrada!



Varan strand har i Dominical

Idag sag vi en odla lika stor som en hund, tanke ta kort men han sprang ivag! Vi fick ta pa en annan tjockis istallet. Det springer odlor overallt, pa vaggarna i traden och pa marken! Alla har olika farger!

Imorgon aker vi till en farm i bergen. Dar ska vi rida hastar, mjolka getter och forhoppningsvis leka med pumor! Vi far bo i en egen liten stuga med hangmatta och forhoppningsvis myggnat! www.barkinghorsefarm.com. Spannande och se om vi hittar dit. Det ar massa bussbyten och konstiga tecken att folja!

Nu sitter en surfare bredvid oss och vaser "fish, fish, WOW, fish!".
Nu borjar regntimmen och vi ska ga och ata middag!



Dominical - Pura vida

Efter en lang och hard bussresa genom regnskog, moln och hoga berg kom vi antligen fram till Dominical. Eller ja, vi missade en buss och tog taxi men bra gjort anda tycker vi med tanke pa att Victoria spydde som en gris halva vagen. Det var bara aksjuka, hon mar bra nu! Men nu kan vi inte ata mini-plommon mer...

Det har ar paradiset pa jorden! Vi bor 20 meter fran havet. Okej, det ar ett litet skabbigt rum med en sang, en flakt, ett myggnat och massa kryp. Men inte vanliga hotell-rum-kryp som kackerlackor, utan krabbor som springer runt. Men det gor inget, for vi har regnskogen, havet och massa snygga surfare utanfor dorren. Vi har redan blivit erbjuden surflektioner av en trevlig amerikan, traffat en ny van och vandrat vid ett krokodil hal.


Var nya van


Sag den efter Victoria simmat over sjon. Men det gick ju bra anda!

Idag var forsta gangen vi badade i havet. Det var minst 32 grader och jattevarmt aven fast det inte var sa fint vader. Det var hoga vagor och vi tranade infor surfningen. Har spanat in hur dom andra surfarna gor och tagit lite tips... Snart ar vi proffs och passar in har battre.



Det ar ju regnperiod nu, mellan maj och december, perfekt tid! Nu har det tydligen inte regnat pa 11 dagar sa darfor togs Det igen idag nar det regnade som ett vattenfall i 4 timmar och askade. Men vi hade kul anda.. som ni kan se...



Nu har vi ocksa fatt sett massa vilda och farliga djur. Bland annat 2 gamar som har cirkulerat over oss hela dagen. Undra om det ar for att vi ser lite annorlunda ut - lite blek och doende. Eller om det bara ar ett tecken?
Vi har aven sett en flamingo, kollibri, ekorrar, krabbor, odlor, vild-hundar (bland annat var nya van) samt massa spindlar, fjarillar och andra fargglada faglar. For ovrig fick victoria en stor spindel pa axeln igar, hon viftade bort den och skrek inte ens, bara lite panikslagen. Nu vantar vi bara pa ormarna for att se hur Malin ska hantera sin fobi..



Nu ar vi trotta (20.30 - rekord). God natt, Pura vida (som man sager har i costa rica)


bananas

igar kvall orkade vi inte ata middag. Vi var avskrackta fran lunch-soppan och funderade starkt pa att ga in i en frivillig fruktdiet! Darfor gav vi oss ut pa jakt efter frukt och vatten. Vi hittade ett litet mysigt stand efter ungefar 45 minuter och kopte bananer av en trevlig liten man. Eftersom vi inte hittade nagon som salde vatten gick vi in pa KFC (kentucky fried chicken) och kopte vatten, vi lyckades till och med pruta ner vattnet. Sa nojda och glada kom vi hem...


MEN aven detta var ett misslyckande...



Bananerna var oatliga, sura och beska... Tydligen sanna har matlagnings-bananer. Borde vi ha forstatt, var bara gronsaker i hela standet! Vi la oss hungriga den kvallen...

04.30 ; vaknar upp, kallsvettiga! MASTE HA VATTEN!!



04.30 ; vaknar upp, kallsvettiga! MASTE HA VATTEN!!

05.00 ; Panik, MASTE SPRITA HANDERNA!!

05.23 ; Vitaminbrist, MASTE HA VITAMINERAL KVINNA!!

05.53 ; uttrakade, spelar kort!

07.00 ; frukost pa mysigt stalle - tva goda mackor, tva koppar kaffe och en vattenflaska for 24 kr.

07.03 ; okand kvinna sager: "EY GRINGAS!! ni kan inte ha vaskorna sa dar, ni blir ranade!" sedan foljer en lang lektion om sakerhet!

Idag ska vi fara till kusten, Dominical. Vi ska spana pa surfare! Maste ta reda pa busstider och sa, ringa farmer och fortsatta upptacka. Vi har noterat hur trevliga folket ar, alla forsoker hjalpa oss! Varan hotell-kille Oscar visade oss vilka gator som var sakra. Igar gick vi i sang klockan 18.30. Vilket resulterade i att vi vaknade 04.30. Det ar svart med tider, va har ingen koll!

Har kommerl lite bilder. 






klicka for att se storre bilder!

svettiga, roda och ackliga

vi ar inte fresha! det ar 35 grader och vi svettas som grisar. Alla andra gar med langarmade trojor och langa byxor, vi har short och linne och ser ut som turister. Vi har nu gatt runt och utforskat San josé. Vi gar runt i cirklar och tror att vi ser nyas saker, men har upptackt att vi ror oss pa nastan samma stalle hela tiden.
Vi motte var nicaguransca van (som vi forsokte undvika sa gott vi kunde, men lite svart med tanke pa att vi ar dom enda blonda turisterna i hela stan). Han blev lite val nargangen, vi fick manga kramar och han ville halla hand, vi fick lite panik och skyndade darifran. Nu ororar vi oss lite for att han blev arg och har tagit sej in pa vart hotellrum och vantar pa oss. Hoppas vi ar paranoida.


Vi njuter av 2 banana split i solen. Inte alls svettiga, och definitivt inte ackliga!


Malins spanska uppdrag1: bestalla servetter pa spanska! Gick hur bra som helst!!!
"hola señor, tienes un papel porfavor?" dom forstod inte men jag sa det iallafall!


Vi har atit pa en "soda" - billigt och skabbigt matstalle! Vi fick en soppa med nagot som sag ut som blackfisk/tunga. Tack for koltabletterna mamma Karin, dom lar behovas ikvall!

Nu bar det av pa nya aventyr.

San José - Somos felizes!

resans citat: "Hey, we live here. Do you want to hang out with us? You are two girls, we are two boys. If you know what i mean?"
- tva tyskar pa arlanda

Resan har varit hard. Vi har sovit 2 timmar pa en 36 timmar LANG resa. Pa miamis flygplats blev det strul, va hade en timme pa oss att hamta upp och flytta bagaget till en okand plats. Sen fick vi springa runt i 25 minuter helt forvirrade innan vi fick veta att det redan var fixat. Sen insag vi att det var 30 minuter kvar tills gaten stangde och vi visste inte vart den var eller vart vi var. Men efter 15 minuters intensiv lopning hann vi till sist. Vara namn blev utropade i hogtalarna och vi fick sitta bredvid en snall american pa planet, dar vi ocksa fick fylla i massa okanda lappar for att komma in i landet.  


Vi ar stolta. Vi har lyckats komma fram och vara vaskor ocksa! Vi har bott pa ett "dyrt" hotell i slum-omradet med massa horor utanfor och nu har vi lyckats tagit oss till ett annat hotell som vi blev tipsade om av en nicaraguansk konstnar. Vi bor nu i San josés centrum. Vi har pratat med en aidssjuk man och gett honom pengar. Nu maste vi sluta med sant annars blir vi pank och slutar som han.

Vi ha hunnit lagga marke till att alla costa ricanska tjejer "ticas" ar snygga, oversminkade och har klackeskor (minst 10 cm hoga). Alla har gigantiska kurvor samt kamel-tar (nar byxorna skar upp i rumpan). Kort kommer senare pa denna upptackt.



Nu har vi suttit i en mysig park och atit bakelser innan den harda ofrvilliga frukt-dieten kommer starta.

Costa Ricanerna kollar konstig pa oss, som att vi vore turister eller nagot sant. Vi forstor inte varfor... Under den har tiden har vi inte sett en enda annan turist har. Vi ar ensamma!

Nu ska vi ut pa upptacksfard.

Livet med en ryggsäck

so far so good!

livet med en ryggsäck har officiellt börjat. Nu sitter vi på arlanda, så gott som ensamma. Ingen ringer, ingen saknar oss. Pirret börjar komma. Om 11 timmar fortsätte vi mot london - miami - san josé. Måste hitta någonstans att bo... (reservplan - reselakan i sanden under bar himmel). Oroa er inte Karin och Anna - vi är överlevare!

over and out.

RSS 2.0