Kustliv


Nu har jag tagit mig vidare fran mombasa till Lamu som ar nagra sma oar uppe i norr.

I mombasa hann jag med lite allt mojligt, blev manga dagar pa stranden, besokte en krokodilpark och var kulturell pa fort Jesus.








Har pa Lamu tar jag det mest valdigt lugnt, vandrar runt i smala grander och kikar pa swahili hus fran 1700 talet, ater farsk fisk och hanger pa stranden.

 



Idag hennatatuerade jag mig imorgon blir det dreads, ni kommer inte kanna igen mig!





God Jul!


Lake Naivasha

Som den sanna friluftsmanniska jag ar sa akte jag i helgen ut och campade med min kompis kamau. Vi akte till Lake Naivashia som bara ligger ungefar 2 timmar fran Nairobi och dar forsta problemet blev att satta upp taltet. Det visade sig att ingen av oss hade sarskilt stor erfarenhet av taltning sa det tog oss ungefar 2 timmar att satta upp taltet, men sa har glada blev vi nar vi lyckades!



Dagen efter hyrde vi cyklar och cyklade genom nationalparken Hells Gate, sammanlagt cyklade vi 26km och hajkade i 3 timmar ( eftersom vi var for snala for att betala for en guide och gick vilse "hur svart kan det va?")
Vi kom i alla fall valdigt nara naturen och djuren och det var valdigt vackert och en otrolig och lite laskig kansla att komma sa nara zebrorna, bufflarna, babianerna och girafferna, speciellt eftersom det ocksa skulle finnas nagra enstaka hungriga lejon.










Pa sondag betalade vi dyra pengar for att anvanda granncampingens pool. Passade pa att jobba lite pa brannan och simma runt i den pyttelilla poolen.



I mandags sa blev det mer badande da jag och Sara upptackte en pool pa ett hotell i narheten och sen sa blev jag ovveraskad med fodelsedagstarta och sang, inte illa!














Fick ett par fina skor gjorda av bildack och en arsenaltroja, ar nu ett officellt fan.


Igar sista dagen med familjen sa delade jag och sara ut lite julklappar och glass.







Jaha, vad mer da? nu ar jag i mombasa tog nattbussen hit igar kvall och nu hittills har jag lyckats hittat ett hotell och blivit kompis med en tuktuk kille som har visat mig stan. Nu ska jag strax ga och luncha med min kompis Jedidah fran Nairobi som ocksa av en handelse ar har i mombasa! Puss pa er alla


 


Nairobbery

Nu har jag varit har i Nairobi i nastan tva manader och enligt den nya volontaren (en kvinna pa ca 50 ar fran australien) ar det ett under att jag har overlevt eftersom jag:

 

-          Borstar tanderna i kranvatten

-          Ater kott ute pa restauranger

-          Dricker samma vatten som kenyanerna

-          Ater mat och frukt i slummen

 

Hon sjalv skulle aldrig dromma om att ata eller dricka nagot som inte kommer I en forseglad flaska eller burk.

 

Kanner mig valdigt nojd over att ha klarat mig tva manader i superfarliga Nairobi utan att ens ha blivit ranad en endaste gang! Antingen ar det for att jag helt enkelt ser for fattig och sluskig ut for att nagon ska bry sig om att rana mig eller for att alla obehagliga typer har sett att jag hanger med de coolaste och farligaste gangsta killarna fran slummen och darfor inte vagar rana mig……  Det kan ocksa vara sa att Nairobis rykte som den farligaste staden i ostafrika ar lite val overdrivet. Jag vet inte.

 

Igar hade jag tjejkvall med mina smasystrar da jag tvingade dem att farga mina ogonfransar. Kanns skont att inte se ut som en albino langre men a andra sidan sa har jag svarta flackar lite overallt, pa nasan, pannan, armarna osv. Men fortfarande, SNYGGT!

 

 

Jaha nu ar sista dagen har pa jobbet avklarad, imorgon drar jag ut och campar (alltsa pa riktigt, med talt och sovsack!!) over helgen!

 


Svensk jul

Nu borjar det narma sig slutet vilket kanns valdigt trakigt, inte manga dagar kvar har med KENWA innan jag drar ut mot kusten!

I lordags sa ordnade jag och Sara swedish christmas. Vi gick upp tidigt och akte in till stan dar vi storhandlade mat, dricka, pynt och tomteluvor och trangde oss sedan in tillsammans med 100kg mat i en matatu och akte hem till henne i zimmerman dar vi gjorde vart basta for att ordna ett storslaget svenskt julbord. Det gick val sadar, betydligt svarare an vi trodde att laga julbord for 9 personer utan rinnande vatten, en kokplatta, endast tva grytor och en stekpanna. Men efter 6 timmars intensivt matlagande sa lyckades vi astadkoma ett riktigt fint julbord bestande av:

  • Rodbetssallad
  • Kokt potatis
  • Hemmagjorda kottbullar
  • Prinskorv
  • Agghalvor med majonas
  • Pastasallad
  • Surstromming
  • Glogg
  • Nubbe
Vi ar sarskilt nojda med rodbetssalladen som var en klar succe! tack mamma for receptet!


 

 

 



Surstromingen som servrades till efterratt var dock inte riktigt lika uppskattad.



Pa sondag var det Annes fodelsedag, hennes enda onskan var en mp3, helst en ipod. Vi lyckades kopa en ipod kopia som tyvarr funkar skitdaligt. Hon blev i alla fall valdigt glad!




Sen pa eftermiddagen begav vi oss till Kenyatta hospital for ett evenemang for cancersjuka barn. Vi hade kopt presenter till barnen sen sa pyntade vi ocksa avdelningen och lekte med barnen.



Det bjods pa snacks, underhallning och dans. Riktigt roligt!


Igar var det rod dag har sa da passade vi pa att besoka monkeypark, en park med massa apor som kommer obehagligt nara. Vi hade med oss picknick som vi gjorde vart basta for att skydda fran aporna.


 

 


Sen pa kvallen blev det bowling, pinsamt daligt resultat for min del, men jag hade kul anda! Juste lyckades dralla bort min bors ocksa... sa nu ar jag 200 kronor och ett korkort fattigare. klumpigt.

Hakuna matata

Ojojoj vad tiden gar, mindre an 4 veckor kvar tills jag ar hemma igen, hoppas ni langtar!

Sa vad har hant sen sist da? Har hunnit vara pa tva olika dansforestallningar och kollat pa min kompis som dansar. sa lite kultur har jag fatt uppleva, fick faktiskt se danser fran over halften av kenyas 42 stammar . Sen sa fick jag prova pa det omtalade nattlivet i westlands.
Sondag sa tog jag och Sara ut familjen pa lunch, kyckling, det uppskattades mycket!

Sen har jag jobbat pa varje dag i olika slumomraden och njutit av etiopisk mat, kenyansk musik och lokal ol.

 

Anne fick prova att rida for forsta gangen i sitt liv, kul men laskigt tyckte hon!


Barnens dag i mathare


Barnen (och vuxna) alskar mitt har och tar tag i det sa fort de far chansen, (nar som helst, i matatun, pa restauranger, i slummen.. ja nar man minst anar det sa ar nan och drar i haret.) Har pa barnens dag sa gjorde de sitt basta for att gora flator i hela haret. Fint vart det.

Har ocksa fatt en ny syster, Eva, som nu har kommit hem for jullov fran boarding school. Superfin tjej pa 15 hostar som gillar att dansa och sjunga. Pa tal om musik sa ALSKAR de min ipod och har helt sonika stulit den fran mig sen cirka 5 veckor tillbaka. Nu har aven storebror upptackt ipoden, han ar GRYMT imponerad over all bra musik.  ibland om jag har tur kan jag ocksa fa lyssna.




Forresten for er som fortfarande oroar er for bedbugsen sa kan jag tala om att jag har forintat ALLA. Det tog sin tid men efter att ha sprayat hela sangen med crawling insect killer, spray som dodar spindlar kackerlackor mm. (och luktar bensin/gift/targas och far ogonen att rinna na fruktansvart) ungefar 49 ganger sa verkar det som att alla ar borta. Sa inga mer bett, dock valdigt manga fula arr... men asch vadda!

World Aids Day

Igar var det World Aids Day. Hoppas att detta var nagot som uppmarksammades dar hemma ocksa! Har var det stora evenemang runt hela stan. Vi pa KENWA holl till i Korogocho, ett av slumomradena dar vi har drop in centers, ett valdigt lyckat event med upptradanden, teater, musik, tal och saklart gratis och frivillig HIV testning for de som ville! Tekniken och vadret var med oss och dessutom fick vi valdigt snygga kepsar sa att alla kunde se vart vi kom fran.



Arets tema: universal access and human rights


Efterat blev det klassisk kenyansk kott-middag och ol och jag fick chansen att visa hur kung jag ar pa biljard.

RSS 2.0