Dominical - Pura vida

Efter en lang och hard bussresa genom regnskog, moln och hoga berg kom vi antligen fram till Dominical. Eller ja, vi missade en buss och tog taxi men bra gjort anda tycker vi med tanke pa att Victoria spydde som en gris halva vagen. Det var bara aksjuka, hon mar bra nu! Men nu kan vi inte ata mini-plommon mer...

Det har ar paradiset pa jorden! Vi bor 20 meter fran havet. Okej, det ar ett litet skabbigt rum med en sang, en flakt, ett myggnat och massa kryp. Men inte vanliga hotell-rum-kryp som kackerlackor, utan krabbor som springer runt. Men det gor inget, for vi har regnskogen, havet och massa snygga surfare utanfor dorren. Vi har redan blivit erbjuden surflektioner av en trevlig amerikan, traffat en ny van och vandrat vid ett krokodil hal.


Var nya van


Sag den efter Victoria simmat over sjon. Men det gick ju bra anda!

Idag var forsta gangen vi badade i havet. Det var minst 32 grader och jattevarmt aven fast det inte var sa fint vader. Det var hoga vagor och vi tranade infor surfningen. Har spanat in hur dom andra surfarna gor och tagit lite tips... Snart ar vi proffs och passar in har battre.



Det ar ju regnperiod nu, mellan maj och december, perfekt tid! Nu har det tydligen inte regnat pa 11 dagar sa darfor togs Det igen idag nar det regnade som ett vattenfall i 4 timmar och askade. Men vi hade kul anda.. som ni kan se...



Nu har vi ocksa fatt sett massa vilda och farliga djur. Bland annat 2 gamar som har cirkulerat over oss hela dagen. Undra om det ar for att vi ser lite annorlunda ut - lite blek och doende. Eller om det bara ar ett tecken?
Vi har aven sett en flamingo, kollibri, ekorrar, krabbor, odlor, vild-hundar (bland annat var nya van) samt massa spindlar, fjarillar och andra fargglada faglar. For ovrig fick victoria en stor spindel pa axeln igar, hon viftade bort den och skrek inte ens, bara lite panikslagen. Nu vantar vi bara pa ormarna for att se hur Malin ska hantera sin fobi..



Nu ar vi trotta (20.30 - rekord). God natt, Pura vida (som man sager har i costa rica)


Kommentarer
Postat av: Mamma Karin

Hej mina flickor! Ja vad ska jag säga....NJUUT!!

Det är lördagmorgon och jag har jour denna helg,,är på väg till jobbet.När ska ni jobba? Eller har ni skippat det?

2009-08-29 @ 08:39:00
Postat av: Sofie

Jag säger ju att du kan allt malin - kolla korthuset?! Jag är minst sagt imponerad! Haha. Och Victoria, gu va stolt jag är över dig! förut skrek du bara så såg ett spindelnät på avstånd.

men tjejer, va tur ni följer alla tips ni fick innan ni for iaf..... haha. <3

2009-08-29 @ 10:13:00
Postat av: Carolin

Otroligt kul att läsa om er resa! Såg länken på Deas blogg och blev självklart intresserad :)

mvh Carolin

2009-08-29 @ 10:21:48
URL: http://carolinm.blogspot.com
Postat av: Ewa

Verkar ju ha de hur bra som helst, men ett råd bara, Beskriv inte alla faror så detaljerat, tänk på mamma Karin! Kramar

2009-08-29 @ 14:17:41
Postat av: Helen & Fredrik

Vilken fantastisk resa! Jättekul att få höra vad ni gör. Pojkarna ville också bada som dig Victoria men vad är väl Dominical när man kan bada på Vännäsbadet :-) Sköt om er!

2009-08-29 @ 14:43:33
Postat av: Mamma Karin

Glöm inte MALARIAPILLREN!!!!!!!!

2009-08-29 @ 15:44:14
Postat av: Gunilla i Själevad

Hejdär, getskötare!

Det där klarade ni bra! Måste in och kolla hur ni har det, så att jag kan prata lugnande med farmor.

Njut ett tag nu innan nästa jobb.

Här är allt lugnt. Markus är ute och jagar med Anders. Jag bjuder på älgköttsoppa när de kommer hem. Sanna och jag har en "slapparsöndag". Sköt om er!

2009-10-11 @ 10:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0