Phnom Penh!

Nu sitter vi har i Cambodjas huvudstad efter en bussresa fran Siem Reap. En bussresa pa ungefar 6 timmar som med hjalp av bocker och lonley planet passerade relativt snabbt. Malin hamnade bredvid en cambodjan som berattade glatt om vad som borde besokas har i huvudstaden sa darfor blir det mest troligt ett besok till the killing fields och palatset, som vi redan passerat, vilket sag valdigt maktigt ut.
Linn satt mest och laste om andra aktiviteter och lander som ska besokas senare pa resan. Bra med framforhallning och vetskap om olika losningar pa tex fardmedel har vi kommit pa efter att gjort en del forhastade beslut. Men lika glada ar vi for det, for har sitter vi nu i en minst sagt levande stad med manniskor overallt i 30 graders varme och invantar aventyr i aven denna stad.

Vi har hunnit med en massa saker pa bara en vecka i denna varldsdel. Allt fran badat med elefanter dar vi bekantat oss med vara nya vanner thim och alskling (varan elefant och elefant ridare ). Elefant ridarna gjorde ett valdigt stort intryck med sina svenska inlarda fraser klia rumpa, akta huvud, omkorning, alskling och massa annat.
Vi gjorde ett forsok att bidra med laten en elefant balanserade och tror vi lyckades halv bra. Lag aven pa stranden och njot av varme, spelade boll med racket och simmade med magneter. Allt detta i mellersta ostra thailand. Vi har aven sett ett av varldens sju underverk, angkor wat, ett minst sagt maktigt tempel i vastra cambodja. Vi har aven tagit oss, pa cyklar, till dem flytande byarna vid sjon utanfor Siem Reap. Dar fick vi aven fick kora bat, titta pa plagade krokodiler och gora give me five med sma cambodjanska barn pa en flytande skola.

Nu nar vi har varit i cambodja har vi lyxat till det lite med mat och drinkar eftersom att allt ar barnsligt billig. Detta blir da aven farligt for man koper och lyxar till sa mycket att det till slut blir dyrt anda. Men vem kan motsta en white russian eller frozen margarita for 12 kr. Inte vi i varje fall!
Vi passade darfor pa att avnjuta dessa maltider och drinkar med nagra fran england som vi stotte pa. Pa sa vis kunde vi aven utbyta tidigare handelser och fa rad som vi mest troligt behover.

Nej nu tycker jag vi har gjort en fantastisk anstragning till ett bra inlagg och later darfor bilderna tala for sig sjalv.

Ps. Linn ar glad att aven hon fick en ryggsack i julklapp sa hon far aran att skriva och dela med sig av handelser pa sidan livetmedenryssack.

update 4 timmar senare: linn lyckas inte trycka pa publicera knappen.. nu har vi vandrat i timmar for att hitta vart hotell som vi inte visste namnet pa efter att undernarda och hungriga bestallt in en good tomato and feta chees salad som bestod av en tomat.. bara. Godnatt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0