back in costa rica

och playas del coco!

Efter en lang och obehaglig resa har vi lyckats tagit oss tillbaka till alskade Costa rica med riktiga mataffarer och billiga restauranger! Just nu ar vi pa playas del coco dar vi hoppas att vi far traffa Karin! I vantan pa detta shoppar vi souvenirer, chillar pa stranden och ater banana split pa pops! Har ar det fullt av feta americaner. Dom har alla kopt sig en lyxvilla pa stranden och kor runt i stora Jeepar. Vi fick ett hett tips fran en av dom (som by the way satt utanfor subway och tryckte i sig feta mackor och ol). Sa har lod det: "En timme harifran finns det en jattefin strand dar det finns ett jattebra och jattebilligt hotell. Det kostar BARA 600$ per natt!"... Vi svarar glatt: "ahh bra, vi drar dit efter vi kollat hur dom fattiga har det dar borta" (och pekar mot vart hus). Dom ar alltsa otroligt rika har!

Var 3 dagars resa:

Sondag
- vi kliver upp 05.00, redo for en hard resa i motorbat over till big corn dar vi beraknar att hinna med 09.00 farjan till fastlandet! Malin den klumpen lyckades halka i leran. Dar ville hon garna ligga kvar...



Resan gick bra och annu en gang fick vi aka med en pirat som stod langst fram och aggerade mansklig GPS!



MEN... 07.40, val framme pa Big corn far vi veta att farjan gar 23.00 INTE 09.00. Lonley planet sviker oss igen! 15 timmar kvar att sla ihjal pa stora corn!


Maste saga att vi lyckades valdigt bra med detta. Efter att ha traffat en gang karibiska rappare bestammer vi oss for att "kanna" en producent som heter Peter svartling i Sverige och lagger fram forslaget att vi ska filma deras framtradanden och visa Peter svartling hemma i stockholm. Dom hakar snabbt pa och blir otroligt exalterade over att bli kandisar i sverige!  Har gar en timme at att hitta den perfeta bakgrunden och filma deras framtradanden! Dom hade gillat det battre om dom hade fatt nagra snygga tjejer och bilar i bakgrunden och  gjorde det valdigt klart att vi skulle forklara detta for Peter... Vi hade valdigt svart att halla oss for skratt och det kommer ni ocksa ha nar ni ser filmerna (nar vi kommer pa hur man lagger upp filmerna). Dom andra 14 timmarna spenderade vi pa mat och smaprat med rapparna! Vi var valdigt sakra pa att vi skulle bli ranade av dem senare och gjorde, for forsta gangen, iordning vara moneybelt!


Sondag natt - Victoria ligger i fosterstallning pa batgolvet med 10 cm vatten runt sig. Malin ligger pa satet over och forsoker med all sin kraft halla kvar en presening som ska skydda mot regn och blast, ett misslyckande som alla far lida for! Det luktar fisk och bensin MEN vi slapp att dela sate med bajsande kor och grisar. Istallet fick vi aka med en biffig knark-kung och det tog inte 12 timmar utan bara 7!

Mandag - Tar en speed-boat till Rama dar vi forstatter med buss mot managua! Efter en felberakning med biljetter fick vi inte sitta bredvid varandra. Malin tackar nej till att byta sate sa att hon skulle fa sitta bredvid Victoria och da hander nagot vantat. Det kommer en stor, tjock man och satter sej pa satet bredvid henne. I famnen har han 7 ol som han spratter upp samtidigt som han tar upp bade hans och Malins sate. Innan resan tagit slut har han hunnit dricka 12 ol och spratt mat och kakor pa Malin i 2 timmar.

Klockan 3 - framme i Managua och somnar snabbt pa vart vandrarhem efter 3 cheese var pa McDonalds!

Tisdag - 5 timmars buss till Liberia, korsar gransen med vissa problem och lyckas ta oss hit! Vi ar nojda, vi har blivit experter pa resande med buss och bat!

Val framme i Playas del coco hittar vi inte vart boende. Varfor? Joo, lonley planet har svikit oss igen. Vandrarhemmet finns inte langre och vi far reda pa att Lonley planet ligger 2 ar efter. Vi blir inte forvanade!!! Tack och lov far vi hjalp av en trevlig israel som hjalpte oss med boende och gav tips. Det ar det basta boendet vi haft med 5 sovplatser, ett kok, en terass, en kabel tv och ett fint badrum for 8$ per natt!

Ikvall blir det myskvall. Vi ska ata pasta, poppa popcorn och se pa kabel-tv for forsta gangen pa en manad!



Kommentarer
Postat av: Mamma Karin

Gummor små ..då kan vi andas ut då !! Ja nu kan ni snart kalla er Överlevnadskonstnärer också.

Börjar inte era pengar tryta snart? Kanske dax att fundera på Farmarbete igen?

Ha det bra ,Sköt om er ! puss och kram

2009-10-29 @ 13:24:49
Postat av: Mamma Anna

Älskade Blåsippor..

Det är alltid lika kul när ni skriver på bloggen och

2009-10-29 @ 14:11:06
Postat av: Mamma Anna FORTSÄTTER

lägger upp bilder. Man blir så himla glad. Ni är alldeles underbara. Håller med Karin, nu kan vi andas ut igen. Costa Rica känns bättre. Historien med Svartling fick mig att skratta i tjugo min.



Ha det helt underbrt och som vanligt var rädda om er

PUSS & KRAM

2009-10-29 @ 14:16:25
Postat av: Linnsan

hej mina alskade, sitter har i min ensamhet -lugnet- och saknar er! Usch vad jag saknar er, hor och happna! Ni verkar ha det jatte bra och det gor mig glad, jag som trodde att ni skulle virra bort er eller lutas luras, men ni ar inte sa blaogda som man kan tro! :)

detdar med svartling var mest troligast Malins pafund men Victoria har med storsta sannolikhet lart sig att leka med.. Ni tar val hand om, lika bra som ni gjort tills nu, sa jag nagra som kommer och besoker mig efter jul! :)

Pusssar och Kramar mina palsklingar!

2009-10-29 @ 17:40:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0