Puerto viejo

Nu har vi lamnat Pacific sidan tillsammans med Karin och tagit oss over till Karibien. Har ar det inte Jesus som hanger pa vaggarna langre utan har ar det Bob Marley som ar den heliga figuren. Just nu ar vi i Puerto Viejo, som var lika bra som alla beskrivit det med fina strander och manga barer, och vart vi an vander oss ser och hor vi Bob Marley och annan reaggie musik. Har ar alla avslappnade, ar morka, har rasta-har och roker pa tillsammans med poliserna. Som tur ar finns det "turist-poliser" som cyklar omkring, vet dock inte om vi litar pa dom mer an dom vanliga... Malin och Karin har iallafall redan haft kontakt med en "vanlig" polis angaende ett litet forsvinnande (en lite overdriven reaktion av dom). Dom anvande sej av sina begransade spanska-kunskaper och fick iallafall polisen att forsta problemet - "chica rubia perdida!!!" (blond tjej vilse/forlorad). Dom lyckades aven fa en tolk som kunde oversatta att deras van varit borta i ca 60 minuter. Nar dom efter detta hade sprungit runt och visat bilder pa Victoria kom hon helt lugnt gaende efter en liten strandpromenad... slutet gott allting gott! Malin har ocksa fatt tillbaka sitt pass som hon inte visste att hon hade tappat. Vi forstar inte att allt gar sa bra for oss!  Eftersom det har ar en liten cykel by bestamde vi oss for att upptacka omradet pa cykel och vara lite aktiva (vissa hemifran tycker att det behovs...). Sa vi gick och hyrde varsin cykel och for pa en 2,6 mil lang cykelfard till en liten fiskeby dar vi at lunch/middag. Pa vagen hann vi se massa saker, bland annat apor, sengangare, roda bananer, fina strander och hus.

Nar Karin lamnade oss bestamde vi oss for att ta en promenad till en botanisk tradgard dar vi skulle titta pa olika vaxter, trad och provsmaka frukter och choklad. Vi stressade igenom tradgarden for att sa snabbt som mojligt komma till provsmakningen dar vi fick smaka massa tropiska frukter... Har fick vi aven se dom omtalade giftgrodorna som krop omkring lite overallt.Vi har tagit till oss rasta-kulturen och hanger en del med rasta-killarna pa stranden. Tyvarr tycker dom inte att vi passar in sa imorgon ska en av dom gora dreads pa Malin och rasta flator pa Victoria. Vi sa nej till att farga haret svart men nu overvager vi aven detta... Ska vi passa in ska vi passa in pa riktigt. 

Nu kanner vi att det ar dags att dra vidare till panama och det omtalade Bocas del toro som ar en ogrupp i karibiska havet. Det blir alltsa mer batfarder och aksjuka for Victoria. Den har gangen ska vi gora ett forsok att ta oss over gransen till Panama sjalva, alltsa vandra over gransen. Vi far se hur det gar! Hur svart kan det vara...

Och ja mamma Karin vi ska akta oss for orkanen Ida och tsunamisarna.


Kommentarer
Postat av: dea

JAAA MALIN GÖR DREADS

2009-11-11 @ 12:43:35
Postat av: Mamma Anna

Hej små älsklingar,,

Vad roligt att läsa att ni gör lite annorlunda utflykter. botanisk trädgård det trodde jag inte, vilken tur att det var provsmakning....

måste ni ut på havet igen, när du vet att du blir så sjösjuk Victoria. Och förresten vad har jag sagt om att gå ut ensam,, ni måste följas åt.. Men som sagt det gick ju bra den här gången också.

saknar er

ha så kul och som vanligt var rädda oom er

PUSS & KRAM

2009-11-11 @ 15:39:48
Postat av: Má

Yes hardcore rastafari! ni vet once you go black you never go back;) haha. Tappat passet Malin?? det är bara du som har oturen att göra det men ändå få tillbaka det. Have fun!

2009-11-11 @ 17:44:13
Postat av: Mamma Karin

Hej mina flickor! JAAA gör det! Jag tror ni blir jättesöta med rasta och dreads eller vad det heter LOVA! Men det tar väl hur många timmar som helst!

OCH..gå inte över ngn gräns själva,,tänk på gerillan ! Många kramar!

PS.Ska kolla i morgon Malin ...blev mkt enklare när jag fick ett nr - vill ändå att du ska komma hem,,,gör inte av med alla pengar..spara så ni kan fara och hälsa på Linn i Frankrike efter jul istället! Kram igen!

2009-11-11 @ 21:08:39
Postat av: Garran

BESOK LE BLOGG!

2009-11-12 @ 22:26:12
URL: http://garran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0