nara slutet...

...for livet med en ryggsack!

Darfor har vi nagra bekannelser som vi har hallit for oss sjalva men nu tanker avsloja..

1. Vilsna
Ja sa klart har vi ocksa hunnit ga vilsna, och sa klart i regnskogen. Det var pa en o i Bocas del toro nar vi skulle leta en strand. Vi hade fatt tips om en hajkstig till stranden som skulle ta ca 30 minuter. var guidebok varnar starkt for att ge sig ut pa egna hajker pa okand mark och okanda stigar utan guide eftersom det ar sa latt att ga vilse. Men vi tankte; "ah det har klarar vi, hur svart kan det vara?" Dessutom har ju sa manga andra turister klarat det aven fast man skulle over hela on. Sa vi borjade valdigt sjalvsakra att vandra.. Nar vi kom in i skogen fick vi borja med att ta av oss vara flip-flop for geggan gick till slut over knana pa oss. Det ska tillaggas att efter 10 minuter forsvann stigen och vi, lika sjalvsakra, borjade gora var egen stig genom den tata skogen och geggen som fortfrande sog fast oss i marken (garanterat kvicksand). Vi lyckades till sist ta oss ut pa en stig som delade sig i ca 10 andra sma stigar. Vi slumpade ut en, nu lite mindre sjalvsakra, och fick borja klattra genom taggtrad. Sedan borjade vi folja fotavtryck efter dom andra turisterna som sjalvklart gatt till stranden. Efter ca 30 minuter till kom vi pa att fotsparen kan tillhora vem som helst med tanke pa att de som bor pa on springer omkring och jobbar i skogen. Vi ger upp och tanker vanda, problemet var bara att nar vi vandrat i 30 minuter till inser vi att vi inte har nagon aning om vilken stig vi ska ta eller vart vi ar.. Vi kommer saklart langre och langre in i skogen och timmarna gar. Allt borjar kannas hopplost, grenarna och spindlar hanger overallt och vi gar barfoto med lera och skalbaggar upp till knana. Plotsligt ser Malin en spindel och varnar Victoria for att inte ga rakt in i den. Vi tittar lite narmare och ser att den ser EXAKT ut som en svarta ankan (som Malin har forskat om). Sjalvklart ska Malin vara och peta pa den.. For att gora en lang historia kort kan vi saga att vi tillsist kom hem och aldrig mer forsokte hajka till stranden. Vi holl aven det misslyckade hajkforsoket hemligt for resten av turisterna och hotellagaren och sa att vi tagit en liten promenad... Vi vet inte men at vi hade lera over hela kroppen, kvistar och spindlar i haret och var helt svettiga kanske avslojade oss...

 

2. Matvanor
Vi har inte alltis haft dom basta matvanorna. Inte nog med att vi lagat pasta med tomatsas varje gang vi har lagat mat (vilket anda ar 80% av middagsintaget) sa har vi aven levt pa Oreos. Vi hade en period pa 3 dagar pa corn island dar vi ENBART at oreos, inget annat, och det var ca 48 oreos i ett paket som vi latt kunde smalla i oss pa en dag (kanske en borjan till var viktuppgang). Nar vi sedan bytte till lilla corn island och var less pa oreos bytte vi till snickers. Sa nu langtar vi till den svenska maten och alla gosaker ni kommer mata oss med nar vi kommer hem! 

3. Sjostjarnestranden
Aven detta ett evig sokande efter en strand. Stranden Playa de las estrellas (stjarstranden) var for oss omojlig att hitta. Vi kunde inte forsta vart den var och efter 3 dagars sokande forstod vi att Stjarstranden maste vara den ratta. Den har stranden lyckades vi alltsa hitta.








4. Styggelser
Under Hela resan har vi sett hemska ut. Inte nog med att vara ogonfransar och ogonbryn forsvann helt efter tre veckor och vi da sag ut som albinosar som barnen blev radda for, vi har dessutom inte sminkat oss pa hela resan, gatt i slitna klader och valdigt sallan borstat haret och duschat (ibland kan det ha gatt en vecka mellan duscharna, men efter paradise farm blev vi lite battre med duschandet eftersom vi da traffade manniskor). Vi har ocksa fatt mangder med myggbett som vi saklart inte kunnat halla oss fran att klia sonder. Detta har gjort sa att vi nu har arr over hela kroppen. Nu har Malin ocksa ganska hariga ben (ackligt). Darfor ska vi imorgon unna oss manikyr, pedikyr och kanske massage sa vi kanske ser lite fraschare ut nar vi kommer till sverige. Pa grund av stark sol har aven vart har tagit stor skada! Ulrika, Victoria behover en klipptid snarast!!! Detta har even orsakat en del branningar! Stor del av tiden har vi gatt runt och varit knallroda. Malin har aven lyckats fa andra gradens brannskada i ansiktet med blasor och uppsvullnad, detta var tyvarr i ansiktet sa Malin kunde inte visa sig ute pa tva dagar (detta var under oreos perioden). Kort finns, pa bade brannan och brannskadan, men dom haller vi for oss sjalva..

Aven restan av vara missoden och hemligheter (for det finns manga) haller vi for oss sjalva... Locket pa.

Imorgon ar var sista hel-dag har. Vi har lite latt panik och haller redan pa att forbereda oss mentalt for hemresan. Vi kan inte riktigt acceptera att livet med en ryggsack snart ar slut (eller iallafall tar en liten paus). Men trots att vi haft manga missoden och vara svara/jobbiga stunder har det varit den basta resan vi har gjort. Vi angrar INGET!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Pappa Christer

Klart att ni inta ska ångra något, ni har ju gjort er livs resa som ni aldrig kommer att glömma, ni har minnen för livet.

Självklart så gör man misstag och har svåra stunder, det är ounvikligt. Det viktigaste är att man tar lärdom av dom och inte gör om dom! Men jag antar ändå att det inte är sista gången ni går vilse ändå! :)



Jag ser fram emot att få höra om alla äventyr som ni inte har skrivit om här när ni kommer hem!



Kramar

2009-12-10 @ 06:39:21
Postat av: sir markus

håller med föregående talare! men punkt 2 ska vi ta upp i familjesammanträdet när ni kommer hem! har lite synpunkter på den! har bl a tillkallat en LC och en psykolog som ska få in er på rätt bana igen, jag menar fatcamp är ju inget trevligt ställe att hamna på, men lugn ja fixar de!

2009-12-10 @ 16:42:41
Postat av: Má

HAHA!! det var ju just det jag sa på kortet med V i djungeln, man ser den äkta paniken där och det finns INGET som kan hållas hemligt inget! ni är så dåliga på det. PS, hade ju planerat en snickers/oreo party med cheeseburgers men kanske får tänka om då. Blir tarmskjöljning och bönor för er två!

2009-12-10 @ 20:17:05
Postat av: Mamma Karin

Hej mina vildar! Jag förstod att de vackra fasaderna var falska..nu känner man ju igen er,,ja Viktoria ,,dig har jag inte upplevt som liten men kan gott tänka mig att ni är av samma skrot och korn ni två!(du har dock bättre klädsmak än Malin!!)Men Malin har sedan hon lärt sig gå varit lerig,dyngig och trasig..men lika glad för det!! Förresten ..för att klara en sådan här resa och överleva måste man vara som ni.. Sköt om Er tills vi ses!Obs Markus är satt i karantän i sitt rum,,fara för hälsan att gå in där!

2009-12-11 @ 12:55:57
Postat av: diddi kong

2009-12-12 @ 11:08:33
Postat av: dea

förregående var jag ! glömde liksom kommentera... MEN VÄLKOMMEN HEM !!!!!!1

2009-12-12 @ 11:09:06
Postat av: Hokaido

Vilsna i djungeln? Vilken kan vara förvånad? ;)

2009-12-14 @ 17:53:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0