Malaysia, Georgetown

Nu har vi antligen lamnat Thailand och befinner oss i Malaysia i staden Georgetown pa on Penang.. Jag borjar kunna peka ut oss pa kartan och det kanns otroligt bra att antligen komma till ett nytt land, hittills utan tjatande tuk-tuk man! Dock springer det Indier och kineser overallt dar man forvantade sej.. malaysianer?

Gillar redan landet! Kom in utan 4 timmars vantan pa gransen, utan att masta fixa med visum och utan att sitta 15 timmar i en buss bredvid okanda man som gillar ta upp 2 platser och samtidigt smeka svenska tjejer pa laren! Ne, 9 timmar sen var vi framme vid hotellet! Snabbt och smartfritt!

Maten ar god och det ar formodligen har jag kommer lagga pa mej 5 kg bara av naambroden som jag bestaller till maten! Det ar otroligt billigt har an sa lange.. Vi har fatt hora att det ska vara dyrare an Thailand men blev positivt overraskade nar vi betalade 20kr for en fin indisk lyxmaltid! Idag hittade vi aven en chokladbutik med smakprover sa jag kanner att vi ar i paradiset!

Imorgon far vi vidare till Cameron highland och moter forhoppningsvis Kicken om han inte far till Thailand igen. Typ ett bergsomrade med te och jordgubbsplantage, 15-20 grader och djungel.. Lite miljoombyte fran 40 gradiga stader och strander och det kanns mer an okej. Helst nar vi bara hort bra saker om stallet! Hoppas bara inte myggen byts ut till malariamygg for da kan jag ligga illa till, dom verkar gilla mitt fylliga blod.

Och.. an sa lange har vi inga fungerande kameror sa inga bilder for varken oss eller er! Synd, for chokladen var en upplevelse for sej!

Aonang

Nu har vi tagit oss tillbaka till fastlandet. De senaste 2 dagarna har vi hangt pa Railay beach pa ett lite finare hotell. Dar hann vi medd Rock climbing som jag latt tycker har varit det basta jag gjort hittills pa den har resan. Dom andra haller nog till viss del med! Vi fick lara oss en klatterknut sen var det bara att klattra upp for olika banor pa berg som gick rakt upp medan sma thailandska killar sakrade och gjorde allt for att halla uppe dom lite storre svenska tjejerna. Som hjalp rokte dom pa lite da och da men det gick bra anda..

Nu ar vi pa Aonang och vadret ar val lite till och fran. Jag har spanat ut "the tsunami evacuation spot" sa jag kanner mej ratt saker aven fast det kan bli storm och sporegn ibland. Ska jag vara arlig sa tycker jag regnet ar lite skont och just nu har jag flytt till skugga medan Sofie, Carro och Linn ligger och steker i solen. 

Eftersom bade min och Linns kamera inte fungerar, Sofies bara fungerar halvt och Carros inte har nagon sladd kommer inga bilder for tillfallet. Men senare dyker det nog upp.    


Phi phi island

Har sitter jag nu, pa Koh Phi Phi, en ipod, ett par skor och en kamera fattigare. Ipoden tog bussen tillbaka till Cambodia. Dom fortjanar den inte! Skorna forsvann igar nar jag dansade med brasilianare pa bord, tranade limbo med thailandare och njot av att ga barfota pa stranden for mej sjalv, sa skorna saknade jag inte da.. Kameran vill bara inte sammarbeta.. eller inte starta overhuvud taget.

Annars har jag en schyst branna. Skont med lite farg iallafall.. synd bara att den ar rod och langsamt (valdigt langsamt) forvanldas till gul. Jag smalter inte lite har anda. Linn blir alltid lika lycklig nar hon ser att hon ar rod. Men vi klagar inte! Tvart om smetar vi in oss i cocosolja och steker lite hardare! Funderar starkt pa att folja trenden att sola topless ocksa..

Nu har vi mott Erika och Albin. Vi blir nog har nagon dag till for imorn lutar det mot Cliffdiving innan vi far vidare och klattrar pa Krabi. Efter det splittras trion och Carro far hem till kalla Sverige medan vi far mot Malaysia! Nu ska jag hem och se om mina Partyvanner ar pa gang, sen ska jag lagga mej och sova igen 3 dygns somn!

Livsnjutare!

For stunden ar vi verkligen tre livsnjutare, trots ett relativt hogt tempo, men som vi endast skulle kalla ta vara pa tiden. Vi har nu varit pa plats i lite mer an drygt tva veckor och flangt hit och dit. Darfor beslutade vi oss for att lamna tillbaka, och ga miste om en del pengar, vara biljetter vi kopte till kho pangang. Ett impulskop av en stark kick av sug att hanga med och mota upp andra vi kande som skulle dit.

Vi har nu istallet njutit av bangkok och dessa billiga priser. Vi har varit i platinum gallerian och mest tittat bara. Tagit en massa massage, pedikyr, manicure, annsiktsbehandlingar och VAXNING.
Vaxning var nagot for sig sjalv, antingen ar vi bara klena eller sa gor det fruktansvart ont.. Eller som Malin skulle saga det ar som skont nar nagon pysslar om en sahar!! Men man kunde skymta tarar i avens Malins ogon.

Nej nu ar vi snygga och frascha nar nagra dagar med sol och bad vantar! Sista kvallens spenderas pa thaiboxning av malin och carro. Linn stannar hemma och myser pa altanen med en bra bok och en kall breezer. Vi mots mest troligen upp sen for att ga till koh san street for att ta en drink eller nagot liknande. Nej nu maste jag ta pa mig nagot svalare, it's hot over here! Vilket passar bra efter en kvalls shoping av massa fina sommar klader. Det ar farligt billigit har!

Update: nu har vi sniffat thaiboxar svett och detr var haftigt!!

Andrade planer..

Det bli aldrig som man tankt sej!
Vi ar da kvar i Bankok och tar istallet flyget till Phuket som planerat imorgon dar vi moter Linns kompis Sofie. Idag vantar istellet en spa-dag med behandlingar och massage. Det kanns som vi behover det efter en ganska plagsam vaxning igar.. men det ar alltid skont att bli ompysslad....  Ikvall far jag och Carro pa Thai-boxning och om inte Linn hanger pa moter vi henne senare for Fullmoon party.

Bankok

Nu ar vi antligen tillbaka i Thailand och Bankok. Det kanns som hemma aven fast vi aldrig varit har. Det ar sa mycket renare och sa mycket mer att gora. Ikvall kopte vi bussbiljetter till Koh pangiang for imorgon eftersom sa manga har lockat oss dit.. Planen var Phuket men det blir senare nu. Carros kusiner ar i Koh pangiang bland annat sa det blir kul. Nu ska jag ga och lagga mej sa vi orkar springa pa kopcentret platinum imorgon innan vi far ivag mot sol och bad!

bilder

Nu kommer nagra stress-bilder innan vi drar vidare till thailand igen! Det ar till och med sa att man langtar efter en 15 timmars bussresa efter att ha varit har.. inte bra! Men nu ska vi inte sanka det har landet for att en plats inte var toppen! men sager sa har, hit aker jag inte tillbaka forens tuk-tuk forarna har skaffat andra jobb..































killing fields

Vi har bestamt oss for att lamna detta angestframkallande land en dag tidigare sa imorgon tar vi nattbussen till Bankok. Forhoppningsvis klarar vi oss pa vara fa dollar vi har kvar.. Nu langtar vi mest bara till stranden. Men forst tar vi nagra dagar i Bankok och kanske lyckas se en thai-boxnings match och bio eller sa innan sol och bad! och kanske hittar vi en asien dator med lite fart sa vi kan ladda upp bilder!

Nu har vi iallafall sett the killing fields MED guide och det var intressant!

Phnom Penh!

Nu sitter vi har i Cambodjas huvudstad efter en bussresa fran Siem Reap. En bussresa pa ungefar 6 timmar som med hjalp av bocker och lonley planet passerade relativt snabbt. Malin hamnade bredvid en cambodjan som berattade glatt om vad som borde besokas har i huvudstaden sa darfor blir det mest troligt ett besok till the killing fields och palatset, som vi redan passerat, vilket sag valdigt maktigt ut.
Linn satt mest och laste om andra aktiviteter och lander som ska besokas senare pa resan. Bra med framforhallning och vetskap om olika losningar pa tex fardmedel har vi kommit pa efter att gjort en del forhastade beslut. Men lika glada ar vi for det, for har sitter vi nu i en minst sagt levande stad med manniskor overallt i 30 graders varme och invantar aventyr i aven denna stad.

Vi har hunnit med en massa saker pa bara en vecka i denna varldsdel. Allt fran badat med elefanter dar vi bekantat oss med vara nya vanner thim och alskling (varan elefant och elefant ridare ). Elefant ridarna gjorde ett valdigt stort intryck med sina svenska inlarda fraser klia rumpa, akta huvud, omkorning, alskling och massa annat.
Vi gjorde ett forsok att bidra med laten en elefant balanserade och tror vi lyckades halv bra. Lag aven pa stranden och njot av varme, spelade boll med racket och simmade med magneter. Allt detta i mellersta ostra thailand. Vi har aven sett ett av varldens sju underverk, angkor wat, ett minst sagt maktigt tempel i vastra cambodja. Vi har aven tagit oss, pa cyklar, till dem flytande byarna vid sjon utanfor Siem Reap. Dar fick vi aven fick kora bat, titta pa plagade krokodiler och gora give me five med sma cambodjanska barn pa en flytande skola.

Nu nar vi har varit i cambodja har vi lyxat till det lite med mat och drinkar eftersom att allt ar barnsligt billig. Detta blir da aven farligt for man koper och lyxar till sa mycket att det till slut blir dyrt anda. Men vem kan motsta en white russian eller frozen margarita for 12 kr. Inte vi i varje fall!
Vi passade darfor pa att avnjuta dessa maltider och drinkar med nagra fran england som vi stotte pa. Pa sa vis kunde vi aven utbyta tidigare handelser och fa rad som vi mest troligt behover.

Nej nu tycker jag vi har gjort en fantastisk anstragning till ett bra inlagg och later darfor bilderna tala for sig sjalv.

Ps. Linn ar glad att aven hon fick en ryggsack i julklapp sa hon far aran att skriva och dela med sig av handelser pa sidan livetmedenryssack.

update 4 timmar senare: linn lyckas inte trycka pa publicera knappen.. nu har vi vandrat i timmar for att hitta vart hotell som vi inte visste namnet pa efter att undernarda och hungriga bestallt in en good tomato and feta chees salad som bestod av en tomat.. bara. Godnatt.




Koh Chang

Antligen har vi kommit fram efter nastan 2 dygns resande! Halften var bara vantan... Men det var det vart, for har sitter vi nu i 60 graders varmeskillnad och roda efter en heldag pa en bat och snorkling.

Vi har hittat ett mysig boende men hanger mest hos Linns foraldrar som bor en bit bort i en lite finare bungalo. Vi forsoker varje kvall halla oss vaken till langre an 9 men det ar svart.. Detta kan bero pa vara tidiga mornar som vi inleder med en springtur och ett hart traningspass pa den vita stranden.

Vi har redan hunnit med Thai-massage, bat tur, massa stark thaimat och imorn ska vi rida elefant..

Hemma igen

Äntligen har jag lyckats ta mig hem! Det var en hård hemresa men lyckades få med mig nästan hela packningen inklusive en bongotrumma. Nu spenderar jag dagarna med mammas mat och marabou.





Så nu lämnar jag över till mina finaste flickor borta i asien, se till att uppdatera bättre än jag har gjort!

Over and out

då byter vi

Om 2 timmar lämnar jag och Carro Umeå. Om några timmar till möter vi Linn på Arlanda och far vidare.

Imorn kommer Vickan hem och det är våran tur att åka till värmen och gömma oss i thai-pannkaks-stånd för att det är för varmt! I 3 månader slipper vi att gå ut på promenader och inte känna våra händer, nu ska vi gå med handsvett, lite kläder och smaska på vårrullar eller något! Mhm, Asien here we come!

Väntar dock fortfarande på en update från Africa...

RSS 2.0