lever farligt i nairobi

idag bestamde jag mig for att forsoka ta mig in till nairobi, eftersom jag bor en bit utanfor sa var det inte sarskilt latt. Fick till sist tag pa en motorcykelkille som sa att han kunde skjutsa mig. Kandes lite farligt sadar, speciellt eftersom jag inte fick nan hjalm och trafiken var helt galen men det gick bra! Ska ringa honom sa att jag far skjuts hem sen ocksa! Sen har jag hunnit bli lurad in pa ungefar 5 st olika safarikontor och pratat med massa som vill salja guidade turer till mig. Har bestamt mig for safari i masai mara, dar ska man tydligen kunna se alla djur som ar varda att se, som elefanter, lejon, buffalos, leoparder, flodhastar och noshorningar.

Har ocksa lyckats fixa ett kenyanskt simkort, sa vill ni skicka fina sms till mig sa ar nummret 00254-725610449

Nej nu ska jag ga och ata och ga en citytour med okand kenyan.


Mambo

nu sitter jag ater igen pa kenwas huvudkontor! Har markt att det ar valdigt svart att skilja pa alla manniskor jag moter alla ser likadana ut sa jag tar fel pa dem hela tiden. svart svart svart liksom.

Nu har jag mott min 4 ariga vardbrorsa josuhua han ar varldens sotaste. Fran borjan var han livradd for mig och kallade mig "viting" pa swahili. Men nu ar vi kompisar, han vill krama mig hela tiden och ta i mitt har. "I love you victoria" brukar han saga!

mary: " Joshua, let our visitor rest for 10 minutes!"
Joshua: "she's not our visitor, she's victoria and she's my friend"

Ahh hur sott ar inte det da. Nan har som gillar mig i alla fall! skont det!


KENWA

Hej hej bloggen! Livet med en ryggsack fortsatter! Nu ar jag antligen framme i nairobi och sitter pa kenwas huvudkontor. For er som inte vet sa har jag akt till Kenyas huvudstad nairobi for att praktisera pa en organisation som jobbar med kvinnor och barn med aids- KENWA, kenya network of women with aids.

Igar natt vid 1am kom jag fram till min vardfamilj, det visade sig att jag bor med kenwas excutive director, Asunta Wagura, men hon ar just nu i sudan och jobbar med kenwas systerorganisation. Sa lange sa har jag bekantat mig med mary som verkar ta hand om barnen och laga mat och Ann som ar en superharlig 13aring med handikapp, jag bor ocksa med varldens sotaste bebis. Israrl 3 manade gammal ar han och skrattar HELA tiden. Jag och bebisen ar kompisar. Sen har asunta ocksa en 4 aring som jag intehar hunnit traffa an!

Nu sitter jag pa huvudkvarteret och laser om organisationen, har suttit ute och solat och pratat med harliga kenyaner som jobbar har i flera timmar och nu fick jag veta att hon som jag ska jobba med inte kommer forran pa mandag sa jag far mest lasa in mig pa organisationen sa lange!

Nu fick jag en portion mat av kokskvinnorna! grasrora med en skum mjolblandning. grasroran med stjalkselleri och diverse okanda saker var god! Kvinnorna skrattade at mig och tyckte att jag behovde en stor portion. Far se om jag far i mig allt. har val inget val om jag vill vara artig!

Forresten har jag ett eget kontor. just nar jag trodde att jag var respekterad och betydelsefull borjar alla kenyaner skratta at den dumma vitingen. De gor narr av mig for att jag fragade kokstanterna om jag skulle betala for maten. jaha sa var det ryktet forstort.

Nu ska jag truga i mig grasroran!

www.kenwa.org



UPDATE: graset/kiswalin tar aldrig sluut.... far panik. jag bara tuggar och tuggar...

Kenya

...

RSS 2.0