puriscal

Nu sitter vi i Puriscal igen och kollar pa saker vi ska gora efter vi lamnat "paradise farm". Vi har hittat massor, bland annat forsranning och vulkanturer!

Nu har det kommit en svensk till farmen ocksa, men hon ska bara vara har en vecka och bor inte med oss utan pa en narliggande farm. Det kanns faktiskt skont att ha en svensk i narheten. Pa lordag kanske vi ska halsa pa dar hon bor pa riktigt. Hon ar nanny i costa ricas "beverly hills", dar det tydligen ar jattefina hus med vakter utanfor murarna.

I mandags fick vi vara sociala med de andra. Det var Costa ricas nationaldag sa vi foljde med Taylor (en amerikansk volontar), svensken och tysken (plus nagra andra) till en bar och spelade biljard och rundpingis (victoria var riktigt dalig och skamde ut sej sjalv) HAHA. Det var riktigt kul.


Vi har lagt marke till att dom beter sig mycket underligt pa farmen. Dom rider tydligen inte hastarna pa vanligt satt utan nar dom ar runt hastarna eller jobbar med dom sa gar dom in i en slags hastvarld. Dom beter sig som hastar och det ar viktigt att bjuda in hasten i sitt eget space och vara pedagogiska och prata med dom och visa allt dom ska gora. Tex: "det har ar en hovkrats, far jag kratsa hovarna pa dej?" Sen vantar dom pa att hasten ska stracka fram benet, dom far absolut inte dra i det! Ibland hor vi ljud nere fran farmen och vi vet aldrig om det ar manniskorna eller djuren. Nu vet vi inte heller om vi ska ga in i en getvarld nar vi tar hand om Mr.Darcy eller om vi kan bete oss normalt? Vi far testa oss fram, han har trots allt blivit aggresiv nar vi betett oss som vanligt... Vi vet inte riktigt hur man tar sej in i hastvarlden an men det tycks ga lika bra anda.


Men grannarna (som vi inte ser sa ofta) gillar vi iallafall. Dom bor i fina sma hus och pa helgerna kor dom alltid runt med sina moppar och fyrhjulingar och har sma familjeutflykter med dom. Nastan ingen har bil sa dom rider eller tar moppen overallt. Vissa av dom verkar ocksa ha superkrafter nar dom gar med 100 kilos sockerror pa ryggen upp for alla backar samtidigt som dom pratar i telefon. Och vi tycker det ar jobbigt att ga med vara matkassar, haha. Grannarna ar iallafall trevliga och glada och halsar alltid pa oss. Det ar mer an vad man kan saga om hon vi jobbar at. Hon halsar knappt pa oss nar vi kommer och vi kanner oss bara ovalkomna och ivagen. Men svensken har nu berattat for oss att hon ar kanslomassigt instabil just nu, och just darfor forsoker vi halla oss borta sa mycket som mojligt. Vi gruvar oss for att ga dit ikvall och saga att darcy har en larv under huden som lagger agg......Vi har ju inte sa mycket att gora pa dagarna sa en dag tog vi med tysken till vattenfallet.
Det regnar mycket har...


... och vi har nyligen fatt reda pa att floden vi passerar varje dag (och natt) i alla vader ar farlig! Om det har regnat kan det komma stora tsunamifloder som blir 20 meter bredare an floden och dessa vager sveper med allt levande! Men det har har inte varan farmfamilj brytt sej om att saga till oss utan det fick vi hora av svensken som ocksa berattade att fladdermossen (som vi blir attackerade av varje natt) kan ha rabies eller andra otacka sjukdomar. Forresten kan dom bli en meter stora ocksa, vi sag en sadan igar, en sa kallad "vampire bat". Sa nu funderar vi pa om rabiessprutan hade varit en bra idé med tanke pa att katten ocksa blivit galen och borjat anfalla oss och dra in halva rattor till oss. Men nu ar det bara en vecka kvar sa det har kan vi nog klara av!
Kommentarer
Postat av: elina

Alltså ni borde skriva om bok om det här äventyret, så jävla roligt sätt ni skriver på!!! Och MR DARCY, HAHAHA!!

2009-09-17 @ 11:04:28
URL: http://elinalong.blogg.se/
Postat av: Erika

Hej Vickan!Vad kul att se att ni lever och har det bra. Modigt måste jag säga som gärna håller mig hemma på kronvägen. Var rädd om dig så håller vi kontakten härigenom. Många kramar Erika m fam. Östen och Dorthy hälsar så gott och tackar för kortet de fick med posten idag. Tänk att det funkar.

2009-09-17 @ 18:33:06
Postat av: Ewa

Ha! och här har vi fullt upp med att oroa oss för svininfluensan,medans ni har galnahästsjukan och getfebern runt omkring er....

men Malle, du har väl tandläkarspriten med dej?Kramar Ewa

2009-09-17 @ 20:58:48
Postat av: Mamma Karin

Mina töser ..nu är det dax för cacaofarm tycker jag!

Hör det klunkas om panama och nicaragua..GLÖM DET! Förresten är det inslag på YouTub fr costa rica om Steklar som lägger ägg under huden..även på människor....hälsar Palle!!!

Förutom rabies ,tsunamivågor ,ormar och jäkelskap så gör ju detta verkligen en mamma lugn!

Var rädda om er !Puss och KRAM och kom ihåg!.Alla ni möter är...........!!!!!!

2009-09-19 @ 11:49:52
Postat av: Kicken

Ni gör de bra tjejer! Imponerad! :)

2009-09-19 @ 16:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0