"Paradise farm"

I tisdags anlande vi till Barking horse farm. Vi storde mitt i ett kalas, han som fyllde ar sag ut PRECIS som johnny depp i pirates of the caribeean! Klader och allt! Det ar synd att vi inte fick kort pa honom for det var verkligen en upplevelse! Vi blev bjudna pa tarta och det slutade med att vi sjong kareoke pa en narliggande bar. Sa klart sjong vi ABBA - Dancing queen och gjorde succe! Forsta natten fick vi bo i ett trahus pa garden men tidigt nasta morgon blev vi utskickade i skogen!

Den senaste veckan har vi suttit helt isolerade i regnskogen i bergen i ett ruckel kan man saga. Vi har 20 minuter till narmaste granne (branta vagar som vi nastan maste klattra uppfor). Sjalva hastfarmen ligger 30 minuter bort och dit har vi gatt varje dag i 50 graders varme for att forsoka fa hamta var get som ocksa ar vart enda ansvar. Pa farmen fick vi inte stanna, dar bodde det redan en volontar, sa darfor blev vi forpassade till denna "mysiga" stuga som vi kallar "paradise farm" (lat er inte luras av namnet eller utsidan!!!) 




Sa har sag det ut nar vi kom in... och vi borjade redan da planera hur vi skulle rymma darifran!



Men se hur fint det blev efter 5 timmars stadning!!

Vi fick vanta 5 dagar pa att fa geten - Mr.Darcy. Under dessa 5 dagar hann vi fa en sambo, en vegetarisk tysk - Jouli. Hon ska ta hand om hastarna sa forhoppningsvis ser vi inte sa mycket av henne. Hon smutsar ner och ater var mat. Vi har ocksa hunnit lara kanna dom andra djuren pa farmen. Var vakthund Osa, var gas Gunvald, Tupparna Ida & Signe, Honerna Betty Boop & Marilyn Monroe, kycklingarna Sickan, Harry, Doris och Charles-Ingvar (men han dog) och Paddan Todd. Vi har ocksa hunnit blivit attackerade nar tva fladdermoss (Benny & Bosse) flog in i varat myggnat attackerade och bajsade pa oss. Numera ar dom vara rumskompisar och sover over oss varje natt.



Vi maste erkanna att vi har blivit riktiga djungelmanniskor! Vi springer barfota i djungeln med machetes och plockar vara egna bananer, lime-frukter och cocos notter! Nu anvander vi stovlar nar vi fick veta att det kryllar av ormar och skorpioner i graset som ar en meter hogt.




Vildingar? Vi ar iallafall inte rena maste vi erkanna...

Vi har lart oss hur man handskas med banantrad och att man hugger ner hela tradet for att ta en bananklyfta som man sedan hanger upp for att den ska mogna.







MEN bara for att vi ater pa varje kort betyder inte det att vi frodas och mar bra, tvartom! Vi lever pa ris, boner och frukt! Plus att vi vandrar omkring heeela tiden. Vi maste ha gatt ner minst 5 kg.. det kanns iallafall som det men det syns inte. Nu ska vi ladda upp kylskapet med choklad och kex!

Igar var vi pa en 3 timmars hajk till ett vattenfall! Sjalvklart gick vi fel och yrade omkring i djungeln sjalv vid en flod i en timme innan vi hittade till vattenfallen.









Varan dag pa farmen ser ofta ut sa har:

05.00 - Vaknar och gar med Mr.Darcy till betet dar vi binder fast honom i en grastuva efter vi machetat oss fram och skramt ivag ormarna.

06.00 - ater frukost, te och frukt.

07.00 - hugger kvistar som vi satter in i Darcys stall pa kvallen, vi stadar aven hans lilla koja sa den ar ren och fin

mellan 08.00 - 16.00


17.00 - hamtar Darcy, ger honom mat och stanger in honom i hans koja!



18.00 - Lagar mat med tysken - oftast bonor med ris eller gronsaker.

19.00 - spelar 500 med olika regler Victorias/Malins/Joulis.

20.00 - time to sleep!

02.00 - vaknar, nerbajsade av fladdermoss och vackta av tupparna. 


Kommentarer
Postat av: Sofie

Hahahaha! Ni är så underbara! :D

2009-09-07 @ 22:48:57
Postat av: Sofie

HAHA och vafan? Vilka arbetsuppgifter.. dom måste ha tyckt att ni såg helt okompetenta ut till att klara av några riktiga jobb och att göra någonting rätt. Allvarligt, Ta hand om En Get?! HAHA! Men va gulligt med Mr. Darcy. Fyy.. mysigt! <3

2009-09-08 @ 10:18:48
Postat av: Emma

ehm det låter spännande men vafan hände med fågeln som dog? har ni redan lyckats ta död på ett djur!!;) var försiktig med dom där fladdermössen, dom kanske gillar svenskt blod muahaha!!

2009-09-08 @ 10:25:09
Postat av: älskade lillasyster Elin

HEJ I JUNGELN

Det verkar inte så trevligt där, med ormarna och

där ni bor.Finns det många vildhästar där.

Det suger att bara dricka te och äta frukt.

fortsätt skriva vad som händer och ta fler kort

på hästarna. saknar dig puss o kram från Elin

2009-09-08 @ 13:22:44
Postat av: Carolin

Gud så det är spännande att läsa om era äventyr och se fina bilder :D

2009-09-08 @ 18:47:25
URL: http://carolinm.blogspot.com
Postat av: dea gumman

Ni är så go! själv kom jag just hem från England och har nyss tagit en lååååång varm dusch ! skönt. men det låter ju som om ni har det meget gött också :) getter är förresten hon djur! PUSS O KRAM

2009-09-09 @ 23:55:56
Postat av: Mamma Karin

Hej era vildar!Var snälla med djuren!,,,Jag har hört att man kan dressera fladdermöss!!Synd på Charles-Ingvar! Är försiktiga och gör inga galna utflykter ,har ni sett pumor ?

Nu ska jag ta en bit kladdkaka!! Mmmmmmm

puss och kram

2009-09-11 @ 17:11:44
Postat av: bellan!

ni ser banne i mig ut som mowgli och gänget!

jag har en grymt bra låt du måste lyssna på malin Replay-Sean Kingston (Shawty's like a Melody in my head) eller den här också Citizen Cope - Bullet & A Target och den här när jag ändå är på g Jay Sean ft. Lil Wayne - Down.

TARE LUGNT I DJUNGELN! En i klassen frågade mig idag om jag hade skjutit en älg någon gång.... hoppet!!

2009-09-11 @ 19:19:44
Postat av: malin (farmare och numera overlevare)

soffan vi ar val inte okompetenta?! en get kraver mycket uppmarksamhet och ar sjukt kravande! han bolar och sparkar om man inte pratar och gosar med han! han bajsar hela tiden overallt sa man fa smyga efter honom och stada upp. vi maste uppvakta honom som en KUNG! jag drommer till och med mardrommar om hur han styr och staller i mitt liv!!!!!!!! han ager mej kanns det som.. sa det jag vill ha sagt att vi har fatt en valdigt viktig och kravande uppgift ;)

2009-09-12 @ 22:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0