bye bye paradise farm!!

imorgon klockan 06.10 lamnar vi paradise farm, san rafael, puriscal, tysken och Darcy! Planen funkade perfekt och vi blir av med stovlarna! Idag har vi lamnar over Darcy till tysken och lart henne allt vi kan. Detta har vi firat med varldens tjockaste, godaste pizza! Sa nu byter vi ut myggmedel mot solkram och drar till kusten - Manuel antonio och Jacó nasta! Dar ska vi vandra omkring i nationalparker och ligga och sola hela dagarna. Vi har fatt nog av farmarlivet och fortjanar att ligga pa en strand och titta pa apor. Det har ar lycka!

Vi ar less pa att kanna oss som barbariska kottatare nar dom nere pa farmen har vilda diskussioner om hur hemskt det ar att ata grisar.
Liz: could you imagen eatin those little baby pigs???
Taylor: oh my god, NO!  in my family thay eat all this cute baby animals!! Like lambs and chickens, isn´t that terrible??
Malin&Victoria: oh yeah, that is terrible. How can they do that?? (dolda tankar: ahhhh gud vad gott med flaskfilé och chicken mcnuggets! gud vad gott med ett maxmal.)

Nu lamnar vi helvetet och kommer inte sakna det, men sjalvklart har vi lart oss massor och haft kul aven har. En riktig upplevelse. Nagra fa (av manga) egenskaper och minnen vi har harifran...
 • Vi har lart oss hugga ner banantrad.
 • Vi har lart oss vilka trad som ar frukttrad och hur man plockar ner dessa frukter (dock inte kokosnotter, det har vi inte lyckats med an!)
 • Victoria har lart sej sitta pa toaletten/duschar med en 15 cm bred spindel bredvid sej. (Vi har aven duschat, gatt pa toaletten och lagat mat i sa gott som samma rum, aven det tillsammans med otacka kryp)
 • Malin vet hur det ar att bli utskrattad och hanad av costa ricanska manniskor i alla aldrar pa en buss.
 • Vi har sovit i 4 veckor utan kuddar i en sang som luktar kiss, bajs och lik. Tillsammans med 2 fladdermoss och en mordar katt som attackerar oss med jamna mellanrum.
 • Vi har blivit kungar med macheten.
 • Vi kan numera allt om getter och torsulor (larvknolar).
 • Vi har lart oss klamma larvknolar......
 • Vi har varit (sa gott som) vegetarianer.
 • Vi har lart oss sammarbeta och lart oss leva tillsammans med en jobbig tysk som dansar, diggar i otakt, sjunger och pratar tyskt bebissprak med djuren.
 • Lart oss hur man reparerar komplicerat djungel-vattensystem fran 60-talet som leder upp till en kalla, samt beskriva hur det fungerar pa engelska for en oforstaende, lat tysk.
 • Vi har lart oss passa in i samhallet. Vi har lart oss hur man aker lokalbuss och hur man beter sig pa internetcaféer och bagerier utan att se dumma ut.
 • Vi har badat/duscat i vattenfall.
Igar badade och duschade vi i ett vattenfall. Hade vi vetat att det var sa harligt hade vi gatt dit varje gang vi duschat istallet for att plaga oss i varan iskalla dusch tillsammans med spindlar.


Sist vi akte hem fran Puriscal var Malin med om sitt varsta ogonblick hittills i costa rica. Nar vi skulle kliva pa bussen var det fullt. Victoria lyckades fa en bra plats men inte Malin. Istallet fick hon ga nast langst bak och tranga in sig mellan en tokig gubbe som luktade ackligt och tva galna ungdomar som satt i varandras kna. Gubben satt och slog pa satet framfor samtidigt som han mumlade och tittade med tokiga ogon pa Malin. Efter nagra minuter slog ena tonaringen till henne och borjade snabbt prata pa spanska. Malin forstod inte ett ord men tankte: okej, jag lyssnar klart... efter ca 40 sekunder nar han hade pratat klart svarar Malin dumt: No entiendo (jag forstar inte) och kollar rakt fram. Alla ungdomar (ca 5 stycken) och en tant borjar skratta och titta pa Malin. Pa andra sidan sitter gubben och mumlar och slar vilt pa satet. Men har tog det inte slut. Dom tog chansen att tracka och mobba vitingen sa lange dom kunde. Tanten borjade picka pa Malins axel och skrattade hej vilt nar Malin inte forstod de sma meningarna hon sa. Vid varje stopp mumlade mannen lite hogre sa Malin trodde att han ville av och stallde sig upp varje gang, vilket aven dom som satt ytterst gjorde da med. Men inte skulle han av, nej han ville bara javlas. Det har fick Malin sta ut med i en halvtimme och har nu bestamt sej for att ALDRIG mer lamna Victoria under denna resa.... Det ar inte bara i Sverige hon rakar ut for jobbiga/konstiga bussresor.

Ikvall ska vi packa ihop, det kanns underbart. Nu ska vi ga och kopa en tarta och kanske lite vin sa vi kan ha en fin sista middag!

 

 


Kommentarer
Postat av: Morfar

Grattis. Hoppas ni far det battre framover

Mormor Morfar

2009-09-26 @ 07:54:05
Postat av: Mamma Anna

Vilka läckerbitar...

man blir ju inte alls avundsjuk, tänk att få bada i vattenfall och klart vatten. Här är det höst, kallt, ruggigt och mörkt, Ni fick det bäst ni...

glöm aldrig att alltid vara rädda om er, samtidigt som ni njuter av alla era äventyr, Imponerande vad ni har lärt Er.Gaska upp dig Malin, några veckor till och du kommer att hänga med i det spanska språket.

Många kramar till Er

2009-09-26 @ 19:49:31
Postat av: Ewa

va glad jag blir när jag ser att ni åker vidare! Ser på hockey,Modo vann i sudden mot Djurgården tidigare i dag, och Timrå ligger under mot Frölunda med 2-1, Men det blir nog vinst!Kramar

2009-09-26 @ 19:55:46
Postat av: dea gumman

Ni är duktiga, jag saknar er väldigt mycke i Ume's höstmörker ! har redan börjar planerat myskvällen och välkommst mötet på flygplatsen :) hoppas ni är lika exalterade som jag! men tills dess får ni njuta av djungellivet. peace.love.nachos! <3

2009-09-27 @ 00:40:33
Postat av: Kajsa

Fy faan vad avundsjuk jag blir när man ser bilderna! :) Har ni det bättre med aporna nudå? ;)

2009-09-27 @ 13:49:13
URL: http://barakam.blogg.se/
Postat av: a-g

jag sajer bara en enda sak,äntligen farfar janne hälsar.

2009-09-27 @ 16:44:43
Postat av: Mamma Karin

Förstår absolut att ni vill vidare !..personligen kommer jag att sakna Mr Darcy lite,men,men,,,hoppas ni träffar ngn trevlig liten apa att berätta om..Nu är ni försiktiga vart än ni kommer!! Adde,Jonas och jag har varit i Umeå i helgen..pojkarna har shoppat kläder , Dea också, och fikat och ätit förståss.KÖP ER ETT PAR NYA STÖVLAR!!!!

Puss och kram LOVE YOU!

2009-09-27 @ 20:30:58
Postat av: Mamma Karin

HALLÅ!! Var är ni ? Kommer precis innanför dörren efter ridningen..SÅÅ KUL DET ÄR! Det är svart och lite småkallt ute med en jättemåne och miljoner stjärnor.Otroligt vackert och det bästa med hösten, men flickor ..jag vill veta var ni håller hus ...en mamma måste veta detta!!!!TUSEN KRAMAR!!

2009-09-30 @ 21:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0