Manuel Antonio

Nu har vi antligen kommit bort fran "paradise farm" och hunnit skaffa oss en branna vid kusten (och da menar vi Verkligen en branna). De senaste tre natterna har vi spenderat i Manuel Antonio, som ar en liten by med en nationalpark vid stillahavskusten. Det var precis lika fint som alla har sagt och vi blev verkligen inte besvikna. Utanfor hotellet, som lag precis vid stranden, sprang det apor (pippi apor) som vackte oss pa morgonen. Mycket battre an tupparna, Darcy och katten pa paradise farm... Det var valdigt turistigt vilket var ganska skont efter att ha varit de enda turisterna i fyra veckor. Det lag sma barer och restauranger overallt och nationalparken lag alldeles bakom vart hotell.





Forsta dagen vandrade vi omkring i nationalparken utan guide. Lika bra det, vi sag massor med djur och vaxter anda, bland annat pippi-apor, howler monkeys, sengangare, tvattbjornar och en gift orm (som vi sjalvklart petade pa nar man absolut inte skulle). Sen spenderade vi restan av tiden pa stranden.





(apbilderna ar pa malins kamera som har sparat ur sa dom visar vi sen)

Nu ar vi tillbaka i San José. Har varit har i nagra natter och ska stanna iallafall till lordag. Vi bor pa ett jattebra vandrarhem fullt med utlanningar (backpackers, som oss...). Det har ar bra, vi far tips om olika stallen som vart att besoka och de som man ska undvika, tex Nicaraguas huvudstad, dar vi tankte vara 2 veckor. Men nu blir det andrade planer och vi far till stallen som vi hort ar bra. Huvudstaden ar sa farlig och smutsig, och smuts ar ingenting for oss... Det finns manga stollingar har och sjalvklart dras dom snabbt till oss, ser vi ut som en av dom? En ar verkligen ett stolpskott som ater mat fran vara tallrikar, pratar i gator och ser allmant drogad ut. Igar fick vi hora "somliga gar med trasiga skor" pa perfekt svenska utan brytning av en amerikan/norrman (vi har inte forstatt vart han kommer ifran an), han sjong aven pa hebreiska och norska. Vi har hunnit blivit hanade av MANGA (alla israeler, nagra amerikaner och norrman=alla vi traffat) for att vi hamnade med Darcy i ett ruckel isolerade fran omvarlden i 4 veckor nar vi trodde vi skulle fa rida, mjolka och lara oss farmargrejer. Tydligen ar det komiskt att tva tjejer fran sverige far ta hand om en enda get, en timme om dagen. Vi skrattar med men tycker egentligen inte det ar komiskt. Darcy var ett stort ansvar och det ar ingenting vi skams over... 

Idag har vi varit valdigt trotta. Benen har inte hangt med och absolut inte huvudet. Kan det bero pa att vi kom hem 06.40 imorse efter en vild utekvall pa lokala barer och casinon med norrman, tyskar och israeler. Vi har ovat pa hebreiska och lart oss lite haftiga ord, tex Le chaim (skal/lev livet). Malin har lart sig locka pa horor och Victoria har blivit utvald till den vackraste i HELA Costa Rica. Inte daligt det inte! Aven fast vi varit slitna har vi hunnit boka en raftingtur imorgon i den storsta floden vi kunde hitta. Fysiken maste vara pa topp sa vi for se hur det gar. Nu maste vi forbereda oss mentalt!

DAGENS BASTA: Victoria lyckades smalla i sej 4 cheeseburgare. Den 5:e (som hon egentligen ville ha sjalv) gav hon bort till en uteliggare for att bedova samvetet och inte hamna i helvetet for frosseri (en av dom 7 dodssynderna).


Kommentarer
Postat av: Helen & Fredrik

Hej Tjejer! Kul att höra att ni har det bra nu. Låter klokt att åka till ställen ni hört är bra, det blir så mycket roligare då :-)Här i Strand är det bara bra,det är fina höstdagar men det börjar bli minusgrader så njut av värmen.

Kramar från Isac, Albin, Fredrik & Helen

2009-10-02 @ 09:26:56
Postat av: dea gumman

peta inte på giftormarna :)

2009-10-02 @ 19:41:57
Postat av: Dorthy&Östen

Hej på er. Kom hem! Hoppas att ni har det bra och tar hand om varandra. Det såg inte så värst trevligt ut med larverna ;) Här i vännäs i dag regnar det och blåser det. Riktigt kallt är det, brrrr. Njut av solen och värmen (och bli inte för brun) Kram Östen och Dorthy

2009-10-04 @ 13:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0