masai mara

Har nyss kommit tillbaka till verkligheten efter 3 dagar i nationalparken masai mara dar jag har varit pa safari. Helt otroligt, fick se alla mojliga vilda djur. Varan safarigrupp bestod av mig och en fransk tjej, och tva koreaner, Cho och Choi. Cho och Choi var dock bara med forsta dagen sa under varan heldag i parken sa var det bara jag och den franska tjejen. Vi hade i alla fall jattekul och varan chaffor Joe var ett riktigt proffs vi fick se i princip alla djur man kan se i parken Elefanter, Giraffer, Zebror, Buffalos, antiloper, gazeller, babianer, flodhastar, krokodiler, vartsvin (som faktiskt heter Pumbas) till och med Leopard och Cheetah som i vanliga fall ar valdigt svara att fa tag pa.

sahar kul hade vi!



Efter att vi atit varan medhavda picknick lunch pa en filt under ett acaciatrad upptackte vi den har bjassen bara 300 meter bort. Pa safari lever man farligt.


Fick ocksa kika pa de farligaste djuren pa savvannen, flodhastarna. De dodar fler manniskor an lejon. Men nar vi kollade var de mest intresserade av att plaska runt i vattnet och sola... inte sa skrammande med andra ord!

 



Som ni kanske kan lista ut sa ar masai mara masaiernas land och masaierna sprang runt lite overallt, vi hade en riktig masaikrigare som vaktade varan camping, "darfor att lejonen bara fruktar de modiga masaikrigarna." Vi var inte heller tillatna att ga sarskilt langt fran lagret utan masaikrigaren eftersom en turist blivit dodad av en elefant strax utanfor lagret for nat ar sen.





Vi blev ocksa medtvingade, av varan masai vakt, till en masai by. Kandes som varldens turistfalla men han drog med oss och det var faktiskt riktigt intressant att se hur masaierna levde. Masaierna berattade om masai livet och visade oss runt. Vi fick aven se deras stolta krigardanser och kopa deras egengjorda smycken.

Fick prova masaiens lejonkrona




Vi larde oss gora upp en eld med en pinne

Kommentarer
Postat av: elina

WOW, fyfasen vad otroligt coolt!!

2010-11-22 @ 13:13:17
URL: http://elinalong.blogg.se/
Postat av: Mamma Anna

Åhh vad kul, vilken upplevelse.. Men det är väl knappast du som har tagit bilderna med din kamera..Hoppas dina utslag har blivit bättre. Många tusen kramar till dig och som vanligt var rädd om dig,,,,,

2010-11-22 @ 14:11:00
Postat av: Má

shit vad coolt vickan!! nu är det farligaste avklarat då!

2010-11-23 @ 15:23:06
Postat av: Pappa

Det där är annat än ett snöigt Göteborg där jag är nu eller -19 som det var hemma tidigare i veckan!



Kram

2010-11-24 @ 19:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0